.Catatan Harian Ana.

Biantara Sunda

Posted on: Agustus 11, 2010

KEWAJIBAN PUASA

Assalamu’alaikum Wr.Wb

Alhamdulillahirobbilalamin. Assholatuwassalamu ‘alaasrofil anbiyai walmursalin wa ‘ala alihi wasohbihi ajmain ammaba’du…

Puji syukur urang sanggakeun ka gusti Allah, raohmat sareng kawilujengan mugi disanggagkeun urang sadaya Kanjeng Nabi Muhammad SAW, ka kaluwargana, ku para sohabatna sareng ka sadaya panganutna dugi ka poe kiamah.

Para hadirin sadaya!

Sakumaha kauningna yen puasa teh puasa salah sahiji kawajiban ti gusti Allah swt kanggo umat islam sadaya, sakumaha dawuhanana dina surat Al-Baqoroh ayat 183 anu hartosna “Hei sakabeh mu’min! geus diwjibkeun ka maraneh ngalakonan puasa saperti geus diwajibkeun puasa teh ka kaom-kaom samemeh maraneh, sangkan maraneh tarakwa”.

Tah, hartina takwa teh nyaeta ngjauhan diri tina sagala perbuatan nu awon/ maksiat jeung ngalaksankeun parentah Allah swt. Oge puasa teh sanes ngan saukur nahan dahar sareng nginum ti mulai imsak dugi ka magrib, tapi kudu ngajauhan (ninggalkeun) perbuatan maksiat saperti ngomongkeun batur, ngabohong jsb. Oge kudu diseuseurkeun beramal soleh, tadarus Al-Qur’an, solat taraweh, sarta ibadah-ibadah anu sanesna.

Perlu kauningna yen puasa teh bisa ngajaga kasehatan badan, contona pikeun jalma anu darah tinggi, sareng panyakit mag sabab puasa mah dahar sareng nginum teh diatur puguh waktuna. Aya diantarana kautamaan sunah puasa nyaeta, buru-buru bukakeun dimana waktuna buka tos asup waktu magrib jeung ngaakhirkeun saur sababaraha menit samemeh imsak.

Jadi, puasa teh angeng mangfaatna sareng ka istimewaanana komo puasa wajib Romadlon oge puasa sunah : sakumaha anu tos dijelaskeun ti heula oge puasa teh ngandung harti mangrupa pendidikan pikeun ngalatih diri tina kajujuran, disiplin waktu, jeung nahan hawa nafsu. Supaya urang hirup leuwih hade leuwih sampurna.

Hayu urang sadaya babarengan diajak ngalatih diri ngalaksanakeun puasa oge amal ibadah anu sanesna supaya urang sadaya leuwih dipikasih sareng kenging hidayah ti mantenna nyaeta Allah swt.

Rupina sakitu anu tiasa dicarioskeun oge nuhun hapunten ka sadayana di akhiran ku ucapan hamdallah. Alhamdulillahirobilalamin…..

Wassalamua’alaikum Wr. Wb.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: